Despre localizarea prin GPS si managementul flotelor de vehicule

Daca sunteti interesat(a) sa stiti in orice moment unde se afla masina sau flota de masini a Dumneavoastra atunci aveti nevoie de localizatoare prin GPS. Localizatoarele prin GPS va ajuta sa imbunatatiti semnificativ mangementul flotei de masini a Dumneavoastra. Aceste aparate transmit locatia geografica precum si viteza instantanee a masinii (sau flotei de masini) catre un server. Transmisia pozitiei si a vitezei se face periodic prin GPRS (Internet mobil prin GSM) catre serverul de centralizare a datelor. Intervalul de timp la care se repeta transmisia pozitiei si a vitezei unei masini se poate regla in functie de necesitatile fiecarui utilizator (necesitatea de obtinere a datelor cu o periodicitate mai mica sau mai mare, costurile de transmisie prin GPRS, costurile de arhivare si resursele de stocare in timp a datelor istorice receptionate de la localizatoarele GPS, etc).

Avantajele folosirii echipamentelor si solutilor noastre complexe de localizare prin GPS

Aparatele de localizare comercializate de catre noi pot fi setate si ca sa nu accepte comunicatia in roaming. Acest lucru este folositor daca de exemplu masina monitorizata se deplaseaza in zone de langa granita tarii si cand exista pericolul ca reteaua GSM din tara vecina sa aiba semnal mai puternic decat reteaua nationala, situatie care ar putea determina comutarea cartelei SIM de pe reteaua nationala pe reteaua GSM / GPRS din tara vecina ceea ce ar genera in final cresterea costurilor serviciilor GSM / GPRS.

Pe de alta parte in situatia in care clientul doreste sa faca monitorizarea vehiculelor si in afara tarii atunci el va fi nevoit sa apeleze la serviciile GPRS in roaming. In acest caz clientul va dori sa reduca la maxim costurile cu transmisia prin GPRS avand in vedere ca serviciile de GPRS in roaming sunt destul de scumpe. In aceasta situatie localizatorul GPS se poate seta sa nu transmita nimic daca de exemplu vehiculul stationeaza. In plus se poate mari foarte mult intervalul de timp al raportarilor pozitiei geografice a masinii si a vitezei instantanee in asa fel incat intr-o zi sa se faca cat mai putine transmisii prin GPRS.

Este extrem de important de semnalat faptul ca toate localizatoarele GPRS pe care le comercializam folosesc un protocol de transmisie a datelor extrem de bine optimizat, care reduce la maxim dimensiunea pacheteleor de date transmise in asa fel incat transmisia prin GPRS sa fie minima, reducand semnificativ costurile serviciului de monitorizare flota auto prin GPS / GPRS. Firmware-ul aparatelor de localizare este optimizat si foloseste algoritmi de codare a datelor in asa fel incat transmisia sa se faca in siguranta si cu costuri minime. Un element distinctiv al localizatoarelor GPS comercializate de catre noi este faptul ca firmware-ul aparatelor se poate actualiza "din mers" ("update on the fly") adica in timp ce echipamentul este in exploatare. Pentru modificarea parametrilor de functionare nu este nevoie sa va deplasati la service-ul nostru sa sa demontati aparatele respective. Totul se controleaza de la distanta prin comenzi codificate si protejate de parole.

Toate datele colectate referitoare la pozitii GPS si viteze instantanee de deplasare sunt stocate intr-un server in asa fel incat oricand ulterior le veti putea verifica (prin obtinerea unor rapoarte istorice). De asemena puteti avea o aproximare de mare acuratete a distantelor parcurse de catre un vehicul monitorizat intre doua momente de timp pe care le stabiliti Dumneavoastra.

Toate modele de localizatoare GPS livrate de catre firma noastra au ca si solutie de rezerva comunicatia bidirectionala prin mesaje SMS. Astfel chiar daca legatura prin GPRS este intrerupta sau semnalul GPRS nu este de buna calitate in zona in care se afla masina monitorizata totusi Dumneavoastra veti putea comunica cu dispozitivul de supraveghere GPS prin intermediul mesajeor tip SMS. Prin trimiterea de mesaje SMS codate si protejate prin parole veti obtine de la dispozitivul de supraveghere GPS atat pozitia geografica cat si viteza instantanee de la un moment dat.

Cele mai noi dispozitive comercializate de catre firma noastra sunt extrem de fiabile si include chiar solutii tertiare de rezerva care sa suplineasca aparitia unor posibile situatii deosebite. De exemplu, in cazul in care atat transmisia GPRS este intrerupta si in plus nu exista nici macar semnal GSM care sa permita trimiterea de mesaje SMS, dispozitivele de localizare incep sa inregistreze intr-o memorie interna de back-up toti parametrii pe care in mod normal i-ar fi transmis catre serverul de monitorizare GPS prin GPRS. Imediat ce dispozitivele detecteaza reaparitia semnalului GPRS ele incep sa transmita catre serverul de localizare toate datele stocate in timpul in care transmisia a fost intrerupta. In acest fel nu veti pierde nicio informatie legata de localizare sau viteza instantanee chiar daca pentru o anumita perioada de timp masina s-a aflat intr-o zona in care semnalul GSM / GPRS a lipsit in totalitate. Capacitatea de stocare a memoriei interne de rezerva este extrem de mare putand stoca pana la 17500 de coordonate geografice si viteze instantanee, ceea ce ar insemna de exemplu ca la un interval de raportare de 60 de secunde sa poata fi stocate date timp de peste 12 zile de deplasare in zone fara acoperire GSM / GPRS!

Un alt mare avantaj pe care localizatoarele noastre GPS il au fata de majoritatea altor aparate de pe piata este acela ca dispozitivele noastre pot fi localizate cu o precizie destul de buna chiar si in cazul in care masina in care este montat un astfel de aparat este furata si ascunsa intr-un garaj sau intr-o zona in care receptia de semnal de la satelitii din sistemul GPS este imposibila (ascunderea intr-o hala de metal sau din beton, ascunderea sub un acoperis metalic, ascunderea sub un copac foarte des, ascunderea sub pamant, etc). In acest caz masina poate fi gasita prin intermediul localizarii data de celula GSM in preajma careia se afla. Astfel, prin trimiterea unui SMS codat si protejat cu o parola se poate obtine de la dispozitivul de localizare identitatea antenei GSM in preajma careia se afla masina ascunsa. Se pot obtine astfel: MCC (Mobile Country Code), MNC (Mobile Network Code), LAC (Location Area Code), CELL (Cell identifier) si BSIC (Base Station Identity Code). Comunicand Politiei si operatorului GSM care detine respectiva antena datele de identificare ale ei se poate localiza pozitia in care este ascunsa masina furata si monitorizata.

Prin folosirea localizatoarelor GPS obtineti urmatoarele avantaje:

 • reduceti substantial consumurile de carburanti prin optimizarea traseelor masinilor Dumneavoastra
 • preveniti furtul de carburanti de catre soferii Dumneavoastra
 • puteti controla in mod eficient consumul de carburanti si momentele / locatiile in care s-a alimentat rezervorul masinii de la pompa
 • puteti preveni folosirea neautorizata a masinii Dumneavoastra de catre alte persoane
 • ii puteti verifica pe soferii Dumneavoastra daca isi executa corect si loial sarcinile de serviciu
 • in cazul in care masina va este furata o veti putea localiza unde se afla la un moment dat si o veti putea recupera mult mai usor
 • puteti supraveghea de la distanta sunetele / vocile persoanelor din masina Dumneavoastra deoarece localizatoarele prin GPS au si posibilitatea de a transmite catre telefonul Dumneavoastra (pe baza de comenzi protejate de parola) toate sunetele captate printr-un microfon din interiorul cabinei vehiculului monitorizat. Monitorizarea audio trebuie sa se faca respectand cu strictete legislatia romana. Inainte de a folosi aceasta facilitate trebuie obligatoriu sa consultati un avocat sau un jurist si sa urmati cu strictete sfaturile profesionale ale acestora!
 • puteti obtine prin negociere cu firmele de asigurari reducerea semnificativa a costurilor pentru politele CASCO in ceea ce priveste riscul de furt asigurat deoarece masina poate fi localizata mai usor recuperata in caz de furt.

Localizatoarele GPS se comercializeaza insotite de una dintre urmatoarele doua solutii de monitorizare:

1) Monitorizare GRATUITA, serverul fiind instalat pe calculatorul Dumneavoastra. In cazul monitorizarii gratuite localizarea se face pe tot globul pamantesc.

 • nu necesita plata unei taxe de monitorizare (se plateste numai traficul GPRS consumat; plata se face direct catre operatorul Dumneavoastra de telefonie mobila)
 • exista acces gratuit la harta Google Earth
 • permite monitorizarea simultana a mai multor vehicule in timp real
 • ofera rapoarte istorice de deplasare, viteze, distante, etc in functie de data si ora
 • ofera raport de distanta parcursa intre doua momente de timp alese
 • datele de localizare si vitezele sunt inregistrate intr-o baza de date (in format MDB) ce poate fi prelucrata ulterior permitand totodata utilizatorilor sa dezvolte aplicatii si rapoarte noi, personalizate in functie de necesitatile fiecaruia dintre Dumneavoastra
 • software-ul de monitorizare va permite modificarea si administrarea parametrilor de comunicatie cu localizatoarele GPS in timp real

2) Monitorizare COMERCIALA, serverul de localizare fiind accesat prin intermediul unei pagini web. In acest caz se va plati un abonament minim lunar pentru fiecare vehicul localizat. Solutia comerciala are urmatoarele avantaje:

 • poate fi accesata de pe orice calculator care are conexiune la Internet si care are un browser de Internet de tip Internet Explorer 6 sau Mozilla Firefox 4
 • permite accesul la o harta detaliata la nivel de strada pentru majoritatea localitatilor din Romania (cea mai detaliata harta posibila pentru Romania) si tot globul Pamantesc
 • ofera rapoarte de parcurs detaliate (foi de parcurs)
 • ofera raport de distanta parcursa intre doua momente de timp alese
 • ofera rapoarte de stationare care va ajuta sa identificati locul si durata in care o masina a Dumneavoastra a stationat
 • permite localizarea simultana a tuturor masinilor din flota Dumneavoastra de vehicule
 • ofera posibilitatea de a reface istoricul deplasarii masinilor Dumneavoastra intre doua momente de timp alese
 • puteti aloca zone de deplasare permise fiecarui sofer in parte; in cazul in care aceste zone sunt depasite si soferii parasesc zonele alocate sau in cazul in care intra in zonele monitorizate atunci sunteti atentionati printr-un email despre aceste evenimente

© WebLocator 2015 Toate drepturile rezervate.
Puteti folosi acest site web si va puteti autentifica numai daca respectati intru totul si fara rezerve termenele, conditiile si limitarile mentionate la adresa web http://weblocator.eu/termene-conditii-limitari/